شروع به کار وبلاگ خاله شادیشروع به کار وبلاگ خاله شادی، تا این لحظه: 12 سال و 3 ماه و 24 روز سن داره

❤☆❤کودکانه های خاله شادی❤☆❤

پسرهایی با تصور «دختر» بودن

1390/12/15 10:06
نویسنده : خاله شادی
1,518 بازدید
اشتراک گذاری

  «بازی» یکی از لازمه های اساسی رشد شخصیت کودک است و اسباب بازی ها را باید یکی از موثرترین ابزاری دانست که نقش مهمی در زندگی بچه ها دارند.

«بازی» یکی از لازمه های اساسی رشد شخصیت کودک است و اسباب بازی ها را باید یکی از موثرترین ابزاری دانست که نقش مهمی در زندگی بچه ها دارند.

معمولا تصور همه ما این است که دختر بچه ها با عروسک و پسرها با ماشین و تفنگ بازی می کنند؛ اما درمواردی، پسر بچه ها تمایل زیادی برای بازی با عروسک دارند. این مسئله گاه ذهن پدر ومادر را مشغول و یا حتی آنها را نگران می کند. اما برای اینکه ببینیم چنین تمایلی واقعا نگران کننده است یا نه؛ شما را به مطالعه این مقاله دعوت می کنیم:

قبل ازاینکه شروع به خواندن این مقاله بکنید باید به شما اطمینان بدهیم که پسر بچه ها همواره و همه جا عروسک بازی کرده یا می کنند. درواقع بازی با عروسک نیز مانند دیگر بازی ها راهی برای شناخت هویت از سوی کودک است.

اما اگر پسر شما خود را درآینده «خانم» تصورکند و یا جملاتی مانند «بعدا من مامان می شوم.» یا «وقتی که من بچه دار شوم...» را از او بشنوید، ممکن است علامتی از مشکلی هویتی دراو پنهان باشد. به این معنا که او در درون آرزوی «دختر بودن» می کند و یا حتی با وجود شکل ظاهری پسرانه، خود را به طور واقعی دختر می داند. البته این مساله با همجنس گرایی که اصولا یک مشکل ذهنی نیست و قبل از دوران نوجوانی هم نشان داده نمی شود؛ متفاوت است.

● مشکل هویتی و جنسیتی را از چه سنی می توان شناخت؟

این موضوع پس از سه سالگی باید مورد توجه والدین قرارگیرد و بازی با عروسک به تنهایی نمی تواند دلیل چنین مشکلی باشد؛ بلکه مجموعه ای از رفتارهای شک برانگیز می تواند مؤید این مساله باشد. به عنوان مثال، این گروه از پسران معمولا به رفتارها و تمایلات زنانه مانند آویختن جواهرات یا پوشیدن پیراهن زنانه و کفش پاشنه بلند اشتیاق نشان می دهند و با خود می گویند.« درآینده من هم همین شکل خواهم شد.»

● واکنش مناسب در این شرایط چیست؟

نکته اول این که شما نباید هول و دستپاچه شوید. در بیشتر موارد، علایم موقتی یا متغیرهستند.

درابتدا بهتر است با متخصص اطفال یا پزشک عمومی مشورت کنید؛ حتی اگر مطرح کردن مشکل، چندان ساده هم نباشد. در صورت لزوم، آنها شما را به روانشناس کودکان معرفی خواهند کرد.

 

یکی از عمده ترین مصادیقی که پسربچه ها را با مشکل هویت و جنسیت روبرو می کند، رفتار و منش پدر است. تا آنجا که اگر در پدرجایگاه مثبتی درخانواده نداشته باشد، حتما این مساله تربیت بچه را تحت تاثیر قرار می دهد.

● شخصیت کودک

رفتار شما به عنوان پدر و مادر، نقش مهم و غیرقابل انکاری در شخصیت کودک دارد.

اهمیت عملکرد و ساختار خانواده تا آنجاست که نوع برخورد همسران با یکدیگر نیز بر روند رشد فرزندان تاثیرگذار است. یکی از عمده ترین مصادیقی که پسربچه ها را با مشکل هویت و جنسیت روبرو می کند، رفتار و منش پدر است. تا آنجا که اگر در پدرجایگاه مثبتی درخانواده نداشته باشد، حتما این مساله تربیت بچه را تحت تاثیر قرار می دهد. به عنوان مثال، پسربچه هایی که می بینند پدر، مادر را کتک می زند و آزار می دهد، بیشتر دوست دارند در آینده خانم باشند؛ زیرا از نظر آنها مرد انسان محترمی نیست.

رفتار و طرز فکر مادر نیز دراین باره بسیار مهم است. وقتی که مادر به مردان به چشم«افرادی خشن و بی فرهنگ که فقط به دنبال دعوا هستند» می نگرد، دراین صورت ممکن است فرزند پسرش نیز تمایل پیدا کند که درآینده زن باشد.

یکی دیگر از اصول تربیتی این است که مخصوصا نباید پسر بچه ها را از بازی با عروسک یا به عبارتی «خاله بازی» منع کرد. چون ممکن است نتیجه معکوس بدهد، زیرا معمولا ممنوعیت از یک کار به روش خیلی جدی و تحکمی، تمایل به انجام آن را در خفا بیشتر می کند. اگر پسر بچه ای با عروسک بازی می کند، والدین فقط باید رفتارهای او را زیرنظر داشته باشند و شکل گیری شخصیت و هویت او را بررسی کنند.

همچنین زمانی که گرایش و علاقه نسبت به ارزش ها و تمایلات زنانه درکودک شکل گرفت، نباید از طرف والدین تشویق شود. در تمام موارد، تصویر مرد در قالب پدر، عمو، پدر بزرگ و... باید به نوبه خود، ذهنیتی مثبت را به کودک القا کند.

معمولا ممنوعیت از یک کار به روش خیلی جدی و تحکمی، تمایل به انجام آن را در خفا بیشتر می کند.

خرس پشمالو جای خود را به عروسک می دهد

از حدود ۸ماهگی، کودک کم کم سعی می کند خودش را به اطرافیان نشان دهد بنابراین او از نخستین بازی ها رفته رفته با نقشش آشنا می شود.

تقلید از بزرگ تر ها واقعا برای او لذت بخش و دوست داشتنی است. وقتی خود را کنار عروسک بیمارش به عنوان پدر یا پزشک می بیند. در واقع این بازی برای تکوین شخصیت او بسیار سازنده است.

درخصوص خرید عروسک، برای پسر بچه ها هم باید گفت که اگر فرزند شما اصرار و علاقه ای به این مساله ندارد و از بازی با دیگر اسباب بازی هایش لذت می برد، لزومی ندارد که برایش عروسک بخرید. پس نسبت به این خواسته اش عجله نکنید. اما اگر از شما یک عروسک واقعی می خواهد، خواسته اش را بی جواب نگذارید!

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (0)